Een eigen website: hoe zorg je voor online branding?

Start-ups denken vaak dat zodra ze een eigen website of webwinkel opstarten de klanten of bezoekers vanzelf binnenstromen. U staat uiteindelijk op het digitale web, dus u kan toch gevonden worden? Spijtig genoeg is het helemaal niet zo gemakkelijk. Het internet werkt met ingewikkelde algoritmen waardoor uw website niet vanzelf hoog in de zoekresultaten zult verschijnen. Wij van RankINC zijn gespecialiseerd als het aankomt op online branding.

Het fundament van een sterk merk


Een sterk merk ontstaat niet vanzelf. Het wordt langzaamaan gebouwd, steen per steen - stap per stap. Een sterk merk opbouwen gebeurt met vallen en opstaan, aangevuld met een groot portie doorzettingsvermogen. Waarom denkt u bij Nokia of Pepsi meteen aan een mobieltje of een zoet drankje? Omdat zij een sterk merk hebben en zij in uw hoofd die link hebben doen ontstaan. Dat moet ook uw merk bereiken.

Merk opbouw


Merk opbouw begint onderaan uw onderneming, vanaf de kernwaarden en de visie van uw website. Welk doelpubliek wenst u te bereiken en op welke manier wilt u dat doen? Wat is uw doel,uw visie? Dit vertaalt u naar alles wat u doet, in al uw communicatie. Iedereen herinnert zich Steve Jobs in zijn spijkerbroek en dat is geen toeval. Een merk is een verhaal: leef dat verhaal en uit het in uw logo, in uw website, in uw diensten,...

Merk bekendheid


Een merk bouwen is één ding, merk bekendheid vergaren is opnieuw iets anders. Hoe brengt u dat merk over op uw (potentiële) klanten? Wat wilt u dat ze zich herinneren? Hoe zet u hen aan om nogmaals uw website te bezoeken en zo mogelijk te delen op sociale media? Wees uniek en de ambassadeurs komen vanzelf. In de Bijbel staat niet voor niks "verspreid het woord": verhoog het zeg het voort gehalte en steeds meer mensen zullen uw merk leren kennen.

Zoekmachine optimalisatie


Zoekmachines zoals Google pikken uw website wel op, maar laten die niet automatisch hoog scoren in de zoekresultaten. Hierachter zitten zeer ingewikkelde wiskundige algoritmes die onderzoekers steeds beter beginnen snappen. Stap per stap krijgen ook wij meer inzicht in hoe deze zoekmachine echt werkt en telkens opnieuw past Google zijn zoekmachine aan om geoptimaliseerde websites op te sporen en opnieuw lager te laten scoren. Optimalisatie is met andere woorden geen doods vak, maar is echt vakmanschap onderhevig aan voortdurende veranderingen. Wij van RankINC kiezen voor een aanpak van optimale continuïteit voor uw website. Zoekmachine optimalisatie of SEO begint met de geschikte content op uw website, vertrekkende van zogenaamde SEO -zoekwoorden. Mogelijks moeten sommige webpagina's met andere woorden herschreven worden of moeten er zogenaamde landingspagina's toegevoegd worden. Wij van RankINC zijn experts ter zake en zien meteen mogelijkheden als het aankomt op SEO-optimalisatie.

Adverteren


Om een sterk merk te bouwen zal u mogelijks moeten adverteren, dit wil zeggen: betaalde advertenties op het internet plaatsen om mensen naar uw website te lokken. Velen zien adverteren als geldverlies, maar dat is voor ze op de hoogte zijn van de Google Adwords optimalisatie. Google laat toe om zeer gericht te werken, bijvoorbeeld op basis van leeftijd of woonplaats. Door een correcte afbakening en inzicht in de interesses en het koopgedrag van iedere categorie van internetgebruikers kan men met andere woorden zeer gericht reclameboodschappen de wereld in sturen. Het is belangrijk vooraf onderzoek te verrichten naar de noodzaak van advertenties en een echt adverteerplan uit te stippelen. Wij van RankINC zijn volledig Google gecertificeerd en zijn dus een volwaardig online advertentieprofessional.

De werkwijze van RankINCRankINC vertrekt steeds van uw verhaal, uw fundament. Daarom starten wij met een rapportage dat moet uitmonden in een overzicht met kansen, valstrikken en groeipotentieel. Op basis hiervan wordt dan een plan van aanpak opgesteld om zo meer conversie en bezoekers naar uw website te lokken. Bij RankINC bent u met andere woorden op de juiste plaats als het aankomt op extra conversie voor uw website.